Iedereen verdient vakantie

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag.
Voor mensen die nood hebben aan een dagje weg of vakantie, maar niet zo gemakkelijk kunnen vertrekken.

Ontdek hier het aanbod in de Rupelstreek.

Attractie(f) voor blinden en slechtzienden

Brik Boom stapte in 2023 mee in een boeiend project van Toerisme Provincie Antwerpen samen met Symfoon, het Vlaams Blinden- en Slechtziendenplatform, met als doel  een antwoord te krijgen op de vraag “Hoe laat je blinde of slechtziende bezoekers jouw attractie volop beleven?”

Dementievriendelijk museumbezoek

Schatkist van mijn verleden Museum Rupelklei en Heemmuseum Ontrent den Hover pakken uit met dementievriendelijke rondleidingen door speciaal opgeleide gidsen. 

Scheldeland autoroute

Met 277 km bevaarbare waterwegen en tal van grote en kleine waterplassen is Scheldeland veruit de meest waterrijke regio van Vlaanderen. Volg de zeshoekige, blauwe borden met ‘Scheldelandroute’ en rij op verkenning!

 

Toegankelijke wandelingen

Tips voor minder mobiele stappers

Op stap met een rolstoel, kinderwagen of andere wieltjes? Ook dan ontdek je bijzondere landschappen en fraaie hoekjes.

Wandelcollectief Mee op Stap

We zoeken vrijwilligers die in een eigen organisatie zelfstandig aan de slag willen gaan met wandelen en bewegen. Maar ook leden van wandelclubs die zich willen inzetten om kwetsbare mensen op wandeltochten uit de wandelkalender WSVL te begeleiden.

Toerisme voor autisme

Interesse om de Rupelstreek te bezoeken, maar niet zeker of het autismevriendelijk is? Hier vind je meer informatie over de autismevriendelijke toerisme-initiatieven in de Rupelstreek.

Rap op stap kantoor Boom

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap.

Iedereen Verdient Vakantie

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag.

Gratis een glas (kraan)water!

Binnen de Rupelstreek doen we er alles aan om iedereen in beweging te krijgen en houden (al fietsend, wandelend, …). Voldoende drinken is hierbij erg belangrijk, zeker voor de meer kwetsbaren.

Inspiratiegids: Inclusief gidsen

Hoe ga je om met deelnemers met een beperking? Lees er meer over in de brochure.

Wil je graag een (dag)uitstap organiseren met je familie, bedrijf of voor een vereniging? Wij helpen je graag bij het samenstellen hiervan, dit kan à la carte aan de hand van de bezienswaardigheden en activiteiten in deze brochure. Je kiest volledig vrij volgens je interesse, het programma en timing. Voor advies op maat ben je altijd welkom in ons infokantoor, lukt dat niet, bel of mail ons dan.