Streekbieren

De Rupelstreek biedt een ongekende verscheidenheid aan streekbieren. Bier proeven en brouwen is zeer in trek. Zo zijn de laatste jaren verschillende microbrouwerijen ontstaan die hun eigen bier brouwen, maar ook verenigingen bottelen hun eigen bier ter ere van bijvoorbeeld een jubileum.
Ontdek de vele streekbiertjes die gegroeid zijn uit passie én met liefde op smaak gebracht worden.

Vlotter Bier

Traege Zomer

Grave Gast

Streekmand Rupelstreek

ARK-Company

Brouwerij De Klem

Brouwerij Ganzenhof

Brouwerij Varenbroek

De Klinkaert

De Leste

Tip:
Zelf je mand samenstellen met streekproducten uit de Rupelstreek? Het kan!
Toerisme Rupelstreek biedt een ruime keuze aan streekproducten en streekmanden in verschillende prijsklassen.

Tip:

Heb je graag een volledig uitgewerkt recept? Dan hebben wij voor jouw het receptenboekje “Rupel en Zuidrand op je bord” klaarliggen. Toerisme Rupelstreek en Streekvereniging Zuidrand trakteren jou op een receptenboekje boordenvol lekkere recepten mét streekproducten die beide regio’s rijk zijn! In de Rupelstreek gingen lokale chefs aan de slag met smaakvolle streekbieren en ambachtelijke producten zoals kaas, ijs en honing om de heerlijkste receptjes te ontwikkelen. Komt het water je al in de mond? Haal dan je gratis exemplaar af in het infokantoor Rupelstreek of download het hier.

Kom langs in het infokantoor en ontdek de bieren van dichtbij.

Laat je verrassen door onze heerlijke streekproducten.
Zin in een biertje, een jenevertje of eerder iets zoets, twijfel niet en zet je neer op één van de vele terrasjes die de Rupelstreek rijk is! Heb je na al dat lekkers zin gekregen om wat langer in de Rupelstreek te blijven? Dan verwelkomen onze logiesuitbaters  je graag met een warm onthaal!