Genieten op en langs het water

Met zijn ligging langs de Rupel, Schelde, Dijle en Zenne, zijn vele kleiputten en waterrijke natuurgebieden, kan het niet anders of de Rupelstreek en het Hombeeks Plateau zijn echte waterregio’s.
Wat recreëren in de Rupelstreek nog prettiger maakt, zijn de veren die je in een mum van tijd gratis van de ene naar de andere oever brengen. Maak daarnaast ook gebruik van de fietsbruggen aan het Drierivierenpunt in Rumst, of DeWaterbus die voor een vlotte verbinding met Antwerpen zorgt.

DeWaterbus

DeWaterbus brengt je vlot van Antwerpen naar Hemiksem. Het is een duurzaam en snel alternatief voor de wagen. Neem je fiets mee aan boord en ontdek zo heel de Rupelstreek.

Veerdiensten

De veren zorgen het ganse jaar door voor een prima verbinding van de ene oever naar de andere. Ze worden in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap uitgebaat door zelfstandige veermannen.

Boottochten

Dankzij de ligging naast Zenne, Dijle, Nete, Rupel en Schelde is de streek uitermate geschikt om van op het water te verkennen. Afhankelijk van het budget en de grootte van de gezelschap zijn er verschillende manieren om dit doen.

Heb je zin gekregen om de Rupelstreek te ontdekken vanop het water? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.