STROOM

Van 20 juni tem 6 juli 2024 neemt STROOM festival u mee naar de groene Scheldevallei tussen Antwerpen en Gent. Samen met het Nationaal Park Scheldevallei ontsluiten we deze verborgen parel. De tocht brengt u langs pittoreske dorpen en schitterende kastelen, verbonden door prachtige wandel- en fietspaden. 

Het wordt een muzikale ontdekkingstocht langs de Schelde, waarbij de natuur, de rivier en duurzaamheid een prominente plaats krijgen op de podia. STROOM laat de stem van kunstenaars horen. Grote concerten wisselen af met discours rond duurzaamheid, én een muziekvakantie voor kinderen.

Ontdek het programma in de Rupelstreek

Donderdag 20 juni 2024, 20u30: Symphony of Change in de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem

Stegreif is een uniek symfonisch avontuur waarbij jonge musici zonder dirigent of partituur spelen en improviseren. Hun Symphony of Change omvat werken van de 13e tot de 19e eeuw, omgevormd tot een originele symfonie, en geïnspireerd door de 17 Sustainable Development Goals van de VN. Zin in extra ontdekking? Beweeg je vrij tussen de musici door!

Locatie: Sint-Bernardusabdij te Hemiksem

Tickets: 28 euro (10% korting voor de inwoners van Hemiksem met code : CHANGE24HEMIKSEM, enkel geldig op concert in Hemiksem. Ingeven bij promotiecode.)

Maandag 1 juli 2024, 19u: discours: Ruimte voor Water te Rumst

Ondergronds water voedt het leven bovengronds. Doordachte en gedurfde keuzes bij infrastructuurwerken, zoals waterdaken en wadi’s, zorgen voor een klimaatbestendige publieke ruimte die aantrekkelijk is voor mens en natuur. Neem deel aan het debat!

Locatie: Watertoren, Rumst

Tickets: 10 euro

Meer info: www.festivalstroom.be